Ruladă din foietaj cu carne și praz

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 9537 vizualizari

 

Un super aperitiv pentru mesle festive și nu nuai. Mulțumesc Valdmir si Timea ptr idei.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj cca. 400 g.,
  • carne tocată amestec 800 g .,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz 1 bucată,
  • ouă 3 bucăți,
  • cașcaval cca 150 g.,
  • gălbenuș pt uns 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • mărar 1 legătură,
  • semințe de susan, mac și in cca. 1 lingură din fiecare,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din foietaj cu carne și praz:

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.  

Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat, lasăndu-se la fiert, la foc mediu, neacoperit, cca. 15 minute până scade zeama. Se lasă la răcit apoi se amestecă cu ouăle bătute.

Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune carnea pe fâșia din mijloc, netăiată, feliil de cașcaval și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară semințele de susan, mac și in. Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.

Se taie rece și se servește.  Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din foietaj cu carne și praz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu carne